Varmepumpepuljen: Tilskud til energieffektive varmepumper

Det forventes, at varmepumpepuljen åbner i løbet af september i år. Varmepumpepuljen er dedikeret til at hjælpe boligejere med at udskifte deres gamle varmekilder, såsom olie- eller gasfyr, med mere energieffektive varmepumper. Puljen vil give tilskud til jordvarmepumper (væske-vand) og luft-vand varmepumper, men ikke til luft-luft varmepumper.

Tidligere skulle man bo i et område uden adgang til fjernvarme for at være berettiget til tilskud til en varmepumpe. Det er dog vigtigt at bemærke, at de nøjagtige detaljer for den kommende varmepumpepulje endnu ikke er offentliggjort.

Få 4 gratis tilbud på varmepumper hos Tjenestetorvet. 100% uforpligtende.

www.tjenestetorvet.dk

Bygningspuljen, som er en del af den generelle pulje til energiforbedringer, vil også modtage midler til at støtte varmepumpeprojekter. I alt vil 70 procent af midlerne i bygningspuljen gå til varmepumpepuljen.

I 2023 er der afsat 320 millioner kroner til varmepumpeprojekter. Ifølge Tekniq betyder det, at omkring 13.000 husejere kan få tilskud til varmepumper i 2023.

Selvom der ikke er angivet konkrete beløb endnu, forventes den kommende varmepumpepulje at være mere simpel og ensartet end tidligere puljer. Der vil sandsynligvis være to faste beløb, uanset husets størrelse og energimærke. Luft-vand varmepumper kan forvente et tilskud på 17.000 kroner, mens væske-vand varmepumper (jordvarme) kan forvente 27.000 kroner i tilskud.

Det bør også være muligt at kombinere tilskud fra varmepumpepuljen med afkoblingsordningen. Afkoblingsordningen giver boligejeren mulighed for at spare omkring 8.000 kroner ved at blive afkoblet fra fjernvarmenettet.

Hvad angår ansøgningsprocessen for tilskud fra varmepumpepuljen, er de præcise detaljer endnu ikke offentliggjort. Det forventes dog, at ansøgningerne kan indsendes via Energistyrelsens hjemmeside, ligesom tidligere puljer. Tilsagn om tilskud gives normalt efter først-til-mølle-princippet, og det er vigtigt at bemærke, at tilskud normalt ikke kan søges med tilbagevirkende kraft.

Få 4 gratis tilbud på varmepumper hos Tjenestetorvet. 100% uforpligtende.

www.tjenestetorvet.dk

Energistyrelsen har oplyst, at varmepumpepuljen åbner i midten af september 2023. For at holde dig opdateret om åbningsdatoen for puljen kan du tilmelde dig nyhedsbrevet på Energihjem.dks hjemmeside.

Varmepumpepuljen er et spændende initiativ, der vil hjælpe mange boligejere med at skifte til mere energieffektive varmepumper og dermed reducere deres energiforbrug og CO2-udledning. Det er vigtigt at følge med i de officielle opdateringer for at sikre, at man kan ansøge om tilskud til sin varmepumpe, når puljen åbner.